Maine Coon Informatie

De Maine Coon is het grootste gedomesticeerde kattenras. 

De oorsprong van de Maine Coon staat niet helemaal vast. De verhalen daarover zijn namelijk nog wat fabelachtig. De geruchten gaan dat de Maine Coon afkomstig is uit de Verenigde Staten, uit de Staat: 'Maine'. Het gerucht gaat dat de Maine Coon het resultaat is van een wilde kat en een wasbeer. 'Coon' uit de naam Maine Coon is dan ook een afkorting van raccoon. Zeg nou zelf, de gestreepte kat die je bij dit kattenras ziet doet je ook wel wat denken aan een wasbeer. 

Een ander verhaal die de rondte gaat is dat de Maine Coon afstamt van de koninklijke katten van Marie Antoinette. Zij zou haar geliefde katten alvast vooruit sturen per schip vanuit Frankrijk naar Maine omdat ze wilde vluchten. Zelf kwam ze hier echter nooit aan, maar haar katten wel. 

Het meest waarschijnlijke is dat Maine Coons afstammen van de langharige scheepskatten uit Europa. De scheepskatten mengden zich met de lokale katten van boeren toen zij aan wal kwamen. Door het koude klimaat en het leven op de boerderij is de Maine Coon aan het sterke postuur en dikke vacht gekomen. 

Het uiterlijk van de Maine Coon is imposant. Er zijn veel Maine Coons die van kop tot staart ruim 1 meter lang zijn. En dat is behoorlijk! Catfluencer Ike is daar een perfect voorbeeld van. Hij kan als hij zijn best doet zo met zijn voorpoten aan de keukentafel staan. 

De Mainecoon bestaat in diverse kleuren, formaten en type vacht. De meesten hebben prachtige leeuwenmanen en een mooie pluimstaart. Typisch aan de Mainecoon zijn de schattige plukjes aan de tipjes van de oren  en de fluffy stukjes haar aan de poten. De meeste Mainecoons hebben een dikke kraag rondom de kop en borst. Kijk bijvoorbeeld naar Yuna. Het haar op haar borst ziet er imposant uit. 

 De kleur van de Maine Coon wordt weergeven met kleurcodes, ook wel EMS codes genoemd. De kleur wordt weergegeven met een letter en de patroon wordt weergegeven met een nummer.

Kleur:

n black / zwart 
a blue / blauw
d red / rood
e cream / creme
f black tortie / zwarte schildpad
g blue tortie / blauwe schildpad
w white / wit
s silver / zilver


Patronen:

21 tabby
22 tabby blotched / gemarmerd
23 tabby mackerel / gestreept
24 tabby spotted / gevlekt
25 tabby ticked


Bronvermelding:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Maine_Coon

http://mainecoon.nl/ 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram